TOCHT

2016:

ZONDAG

10 JULI

naar wandelen

Fietsen

6

JULI

Tijdens de Klaverblad fietstocht is het mogelijk te kiezen uit 4 lussen waarbij u na iedere route terugkomt bij het gezellig aangeklede terras van Herberg de Roskam.

U ontvangt een routebeschrijving en een leuke attentie. De kosten van de routes zijn € 5,00 p.p. en kinderen tot 6 jaar zijn gratis.  Alle tochten voeren u langs mooie vergezichten en historische bezienswaardigheden, door een verscheidenheid aan mooie natuur zoals heidevelden, zandverstuivingen en bos.

 

IJstijd

Deze mooie route laat u kennis maken met het Beekdal landschap van de Oude Vaart, de oude kern van Havelte, het buitenhuis Overcinge en de bijbehorende omgeving van dit buitenhuis.

Daarnaast komt u over de Bisschopsberg waar u de kenmerken van de stuwwal nog duidelijk kunt zien. Dit stuwwal complex is ontstaan tijdens de voorlaatste ijstijd.

Hier vindt u ook het historische en huidige water win gebouw, waar water van de beste kwaliteit wordt gewonnen.

 

Oude grond

Deze route voert u langs de overblijfselen van de turfwinning naar Wapserveen, een oud veendorp, het oude buurtschap Oldendiever naar het typische brinkdorp Diever.

Via de Postweg, de oude verbindingsweg uit de 80-jarige oorlog, fiets u weer het oudste dorp van Drenthe binnen. Door het beekdal landschap komt u uit op een van de twee brinken die het dorp rijk was. Rond iedere brink, die hemelsbreed maar enkele honderden meters uit elkaar lagen, werden afwijkende dialecten gesproken.

 

Havezathe

Deze mooie route brengt u langs de twee overgebleven Havezaten, namelijk de Oldengaerde en Westrup. De overblijfselen van de andere twee zijn voor de oplettende fietser nog te onderscheiden in het landschap.

De rijkdom van dit gebied laat zich nog zien door de talrijke monumentale boerderijen en landhuizen.

Het eeuwenoude Antoniusgilde komt hier nog jaarlijks bijeen om de pachten te innen en verdelen.

 

Familie

Een gemakkelijk te fietsen route, geschikt voor het gehele gezin. Door een mooi stukje natuur komt u uit bij de toegangspoort van het Holtingerveld met zijn vlindertuin en schaapskooi.

Bij het vervolgen van de route  ontdekt u binnen korte tijd een mooie speeltuin waar de kids naar hartenlust kunnen spelen en u een heerlijk kopje koffie kunt drinken.

U gaat via de hunebedden en een zandverstuiving door een bosrijke omgeving naar het eeuwenoude buurtschap Holtinge en via de een na grootste Es van Drenthe komt u weer uit bij het startpunt.

VIER

LUSSEN

Tijdens de Klaverblad fietstocht kunt u uit 5 prachtige routes kiezen; 3 van elk ongeveer 19, een kindvriendelijke van 12 en een culinaire van 67 kilometer,

Iedere route start en eindigt bij Herberg De Roskam aan de Dorpsstraat 27 te Uffelte.

Holtinge

Oosterzand

Binnenveld

Rheebruggen

 

Wij doen ieder jaar weer ons stinkende best!

FIETS HUREN

Wilt u een fiets huren? Bel dan (2 dagen van te voren) naar Rijber Rijwielen tel. 0521 591 326

Op de dag van de tocht rijden zij met een service-bus om een ieder met pech te helpen!

VRIENDEN

VAN

Zonder de hulp van sponsoren kan tegenwoordig geen enkele vereniging meer bestaan. Wij zijn hen dan ook dankbaar dat zij ons ieder jaar weer steunen. Wij noemen ze dan ook geen sponsor, maar vriend!

GOED OM TE

WETEN

Zoals bij elke fietstocht hanteren wij ook enkele regels en hebben daarnaast natuurlijk tips en wetenswaardigheden die wij hier kwijt willen...

 

Inschrijven

De tocht wordt elk jaar gehouden op de laatste zaterdag voor de Nijmeegse Vierdaagse en gaat onder alle (veilige) weersomstandigheden door. Voorinschrijving is mogelijk maar niet verplicht.

 

Route

Als fietser doet u er goed aan om niet in grote groepen te rijden. Op de enkele voorkomende smalle wegen houdt u zoveel mogelijk rechts en met maximaal 2 naast elkaar.

 

Starttijden & kosten

De starttijd is tussen 09:00 en 13:00 uur. en u moet voor 17:00 uur weer binnen zijn.

Het inschrijfgeld is € 5,00 inclusief een kleine attentie aan het einde van de tocht.

 

Einde tocht

Op elke route is het verplicht op het eind een stempel te halen zodat wij weten waar u zich bevindt. Als u de gekozen routes hebt volbracht of afbreekt dient u zich bij de inschrijving  te melden. Dat voorkomt dat wij aan het einde van de dag onnodig op zoek hoeven te gaan.

De organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor verlies, diefstal e.d.. welke de deelnemers tijdens deelname is overkomen.

HOUDT

CONTACT

Heeft u een vraag, opmerking, suggestie of wilt u zich inschrijven voor de komende wandeltocht? Wij blijven graag met u in contact!

TEKEN

RADAR

 

 

 

Contactpersoon: Miranda Mulder

0521-350438

mirandamulder@hotmail.com

Formulier versturen

Serverfout

Formulier ontvangen

© 2019 SKU. All rights reserved.

Ontwerp &

onderhoud